yangın kapısı Temel Açıklaması

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri haricinde hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Nitekim yangınlardan korunmak kucakin gerçek olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Yangın çabucak kapıların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve öbür Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla sadık orantılıdır. İçerideki duman ve ısının dışarıya yansımaması muhtevain bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Sertifikasız yangın kapıları da yakışır maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Bozuk yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları bağırsakin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar hesaplı bir seçenek sunar.

Sevinme ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve toplam memnuniyeti hedefliyoruz.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle bile balaban binalarda olması kişilerin güç kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin kabahatsiz şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran değhizmetebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Opsiyonel olarak kötü sızdırmazlık sağlayan kapı astı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı akçakesme özelliği sebebiyle alevlerin denetleme altına allıkınmasında dayanak evet ve yangının yayılmasını engeller.

Her çağ serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında herhangi bir pırtı, mobilya veya özge bir engel bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “yangın kapısı Temel Açıklaması”

Leave a Reply

Gravatar